Документ 3947-IX, вводиться в дію від 07.11.2025 року.
Поточна редакція — Прийняття від 04.09.2024
( Наступна подія – Введення в дію, відбудеться 07.11.2025 )

Картка документа  переглянути на сайті Верховної Ради України

Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення безпечності та якості харчових продуктів
Види Закон
Видавники Верховна Рада України
Дати 04.09.2024
Номери 3947-IX
Ідентифікатор 3947-20
Стан Чинний

Історія документа, публікації та редакції

Дата події Інформація про подію Додатково
07.11.2025 Введення в дію
20.12.2024 Публікація в ЗМІ — Відомості Верховної Ради України / 2024 р., № 52, стор. 21, стаття 305
04.12.2024 Публікація в ЗМІ — Офіційний вісник України / 2024 р., № 102, стаття 6499, код акта 128448/2024
14.11.2024 Публікація в ЗМІ — Урядовий кур'єр / № 231
08.11.2024 Набрання чинності
07.11.2024 Публікація в ЗМІ — Голос України / № 162
04.09.2024 Прийняття


ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення безпечності та якості харчових продуктів

(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2024, № XX ст.305)

Верховна Рада України постановляє:

I. Внести зміни до таких законів України:

1. Частину другу статті 6 Закону України "Про молоко та молочні продукти" (Відомості Верховної Ради України, 2004 р., № XX ст. 513; 2014 р., № XXXXX ст. 727) після слів "немолочного походження" доповнити словами "у тому числі рослинні жири, олії".

2. У Законі України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (Відомості Верховної Ради України, 2014 р., № XXXXX ст. 2024 із наступними змінами):

1) частину першу статті 1 доповнити пунктом 862 такого змісту:

"862) трансжирні кислоти - всі геометричні ізомери поліненасичених або мононенасичених жирних кислот, які мають хоча б один подвійний вуглецевий зв’язок (-С-С-) у трансконфігурації завдяки перериванню хоча б однією метиленовою групою (-СН2-СН2-)";

2) статтю 20 доповнити частиною дев’ятою такого змісту:

"9. Оператори ринку, які постачають харчові продукти, не призначені для кінцевого споживача або не призначені для постачання до закладів роздрібної торгівлі, у тому числі електронної торгівлі, повинні надавати іншим операторам ринку інформацію про вміст трансжирних кислот, які не є трансжирними кислотами, що природно містяться у жирах тваринного походження, якщо їх вміст у харчовому продукті перевищує 2 грами на 100 грамів загальної кількості всіх жирів, що містяться в харчовому продукті";

3) у статтю 32 включити частину третю такого змісту:

"3. Під час виробництва харчових продуктів в Україні забороняється:

Нажаль Ви вже вичерпали ліміт на перегляд контенту, тому повний текст документу буде доступний після рєстрації облікового запису.
^ Наверх