Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення безпечності та якості харчових продуктів | |
Види | Закон |
---|---|
Видавники | Верховна Рада України |
Дати | 04.09.2024 |
Номери | № 3947-IX |
Ідентифікатор | 3947-20 |
Стан | Чинний |
Дата події | Інформація про подію | Додатково |
---|---|---|
07.11.2025 | Введення в дію | |
20.12.2024 | Публікація в ЗМІ — Відомості Верховної Ради України / 2024 р., № 52, стор. 21, стаття 305 | |
04.12.2024 | Публікація в ЗМІ — Офіційний вісник України / 2024 р., № 102, стаття 6499, код акта 128448/2024 | |
14.11.2024 | Публікація в ЗМІ — Урядовий кур'єр / № 231 | |
08.11.2024 | Набрання чинності | |
07.11.2024 | Публікація в ЗМІ — Голос України / № 162 | |
04.09.2024 | Прийняття |
Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення безпечності та якості харчових продуктів
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2024, № XX ст.305)
Верховна Рада України постановляє:
I. Внести зміни до таких законів України:
1. Частину другу статті 6 Закону України "Про молоко та молочні продукти" (Відомості Верховної Ради України, 2004 р., № XX ст. 513; 2014 р., № XXXXX ст. 727) після слів "немолочного походження" доповнити словами "у тому числі рослинні жири, олії".
2. У Законі України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" (Відомості Верховної Ради України, 2014 р., № XXXXX ст. 2024 із наступними змінами):
1) частину першу статті 1 доповнити пунктом 862 такого змісту:
"862) трансжирні кислоти - всі геометричні ізомери поліненасичених або мононенасичених жирних кислот, які мають хоча б один подвійний вуглецевий зв’язок (-С-С-) у трансконфігурації завдяки перериванню хоча б однією метиленовою групою (-СН2-СН2-)";
2) статтю 20 доповнити частиною дев’ятою такого змісту:
"9. Оператори ринку, які постачають харчові продукти, не призначені для кінцевого споживача або не призначені для постачання до закладів роздрібної торгівлі, у тому числі електронної торгівлі, повинні надавати іншим операторам ринку інформацію про вміст трансжирних кислот, які не є трансжирними кислотами, що природно містяться у жирах тваринного походження, якщо їх вміст у харчовому продукті перевищує 2 грами на 100 грамів загальної кількості всіх жирів, що містяться в харчовому продукті";
3) у статтю 32 включити частину третю такого змісту:
"3. Під час виробництва харчових продуктів в Україні забороняється: