| Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами | |
| Види | Закон, Вимоги |
|---|---|
| Видавники | Верховна Рада України |
| Дати | 03.11.2022 |
| Номери | № 2718-IX |
| Ідентифікатор | 2718-20 |
| Стан | Набирає чинності |
| Дата події | Інформація про подію | Додатково |
|---|---|---|
| 19.11.2025 | Набрання чинності | |
| 15.11.2024 | Редакція, підстава – 4017-IX | поточна редакціявідкрито зараз |
| 24.11.2023 | Публікація в ЗМІ — Відомості Верховної Ради України / 2023 р., № 28, стор. 39, стаття 102 | |
| 01.10.2023 | Редакція, підстава – 2573-IX | попередня редакція |
| 29.11.2022 | Публікація в ЗМІ — Урядовий кур'єр / № 253 | |
| 29.11.2022 | Публікація в ЗМІ — Офіційний вісник України / 2022 р., № 92, том 2, стор. 1011, стаття 5704, код акта 114966/2022 | |
| 20.11.2022 | Набрання чинності окремими положеннями | |
| 19.11.2022 | Публікація в ЗМІ — Голос України / № 236 | |
| 03.11.2022 | Прийняття | перша редакція |
Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами
(Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2023, № 23, ст.102)
{Із змінами, внесеними згідно із Законами Цей Закон визначає правові та організаційні засади забезпечення безпечності матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами, з метою забезпечення захисту життя і здоров’я людей, а також інших прав та інтересів споживачів. Стаття 1. Терміни та їх визначення 1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні: 1) активні матеріали і предмети - матеріали і предмети, призначені для продовження граничного терміну (календарної дати) споживання фасованих харчових продуктів (дати "вжити до") та/або для підтримки чи покращення стану фасованих харчових продуктів, що містять у своєму складі навмисно включені компоненти, які вивільняють речовини у фасовані харчові продукти чи у середовище, що їх оточує, або поглинають речовини з фасованих харчових продуктів чи з середовища, що їх оточує; 2) активні матеріали і предмети з компонентом вивільнення - активні матеріали і предмети, що містять у своєму складі навмисно включені компоненти, які вивільняють речовини у/або на фасований харчовий продукт, або у середовище, що оточує харчовий продукт; 3) вивільнені активні речовини - речовини, призначені для вивільнення з активних матеріалів і предметів з компонентом вивільнення у/або на фасований харчовий продукт, або у середовище, що оточує харчовий продукт, для продовження граничного терміну його споживання та/або для підтримки чи покращення його стану; 4) випробувальний тест з навантаженням - демонстрація ефективності процесу переробки пластику щодо видалення хімічного забруднення з матеріалів або предметів з пластику; 5) виробничі цикли в замкнутому та контрольованому ланцюзі - цикли виробництва та обігу, в яких матеріали і предмети обертаються в межах контрольованої системи повторного використання та обігу, в яких перероблений матеріал походить виключно від мигцр такого ланцюга, а технічна можливість випадкового потрапляння в ланцюг стороннього матеріалу є мінімальною;
№ 4439-NT від 14.02.8109