Редакції документа —
Документ 2718-IX, набирає чинності від 19.11.2025.
Поточна редакція — Редакція від 01.10.2023, підстава — 2573-IX
( Наступна подія – Набрання чинності, відбудеться 19.11.2025 )

Картка документа  переглянути на сайті Верховної Ради України

Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами
Види Закон, Вимоги
Видавники Верховна Рада України
Дати 03.11.2022
Номери 2718-IX
Ідентифікатор 2718-20
Стан Набирає чинності

Історія документа, публікації та редакції

Дата події Інформація про подію Додатково
19.11.2025 Набрання чинності
24.11.2023 Публікація в ЗМІ — Відомості Верховної Ради України / 2023 р., № 28, стор. 39, стаття 102
01.10.2023 Редакція, підстава – 2573-IX поточна редакціявідкрито зараз
29.11.2022 Публікація в ЗМІ — Урядовий кур'єр / № 253
29.11.2022 Публікація в ЗМІ — Офіційний вісник України / 2022 р., № 92, том 2, стор. 1011, стаття 5704, код акта 114966/2022
20.11.2022 Набрання чинності окремими положеннями
19.11.2022 Публікація в ЗМІ — Голос України / № 236
03.11.2022 Прийняття перша редакція


ЗАКОН УКРАЇНИ

Про матеріали і предмети, призначені для контакту з харчовими продуктами

(Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2023, № XX ст.102)

{Із змінами, внесеними згідно із Законом
XXXXXX від 06.09.2022}

Цей Закон визначає правові та організаційні засади забезпечення безпечності матеріалів і предметів, призначених для контакту з харчовими продуктами, з метою забезпечення захисту життя і здоров’я людей, а також інших прав та інтересів споживачів.

Розділ I. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 1. Терміни та їх визначення

1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:

1) активні матеріали і предмети - матеріали і предмети, призначені для продовження граничного терміну (календарної дати) споживання фасованих харчових продуктів (дати "вжити до") та/або для підтримки чи покращення стану фасованих харчових продуктів, що містять у своєму складі навмисно включені компоненти, які вивільняють речовини у фасовані харчові продукти чи у середовище, що їх оточує, або поглинають речовини з фасованих харчових продуктів чи з середовища, що їх оточує;

2) активні матеріали і предмети з компонентом вивільнення - активні матеріали і предмети, що містять у своєму складі навмисно включені компоненти, які вивільняють речовини у/або на фасований харчовий продукт, або у середовище, що оточує харчовий продукт;

3) вивільнені активні речовини - речовини, призначені для вивільнення з активних матеріалів і предметів з компонентом вивільнення у/або на фасований харчовий продукт, або у середовище, що оточує харчовий продукт, для продовження граничного терміну його споживання та/або для підтримки чи покращення його стану;

4) випробувальний тест з навантаженням - демонстрація ефективності процесу переробки пластику щодо видалення хімічного забруднення з матеріалів або предметів з пластику;

5) виробничі цикли в замкнутому та контрольованому ланцюзі - цикли виробництва та обігу, в яких матеріали і предмети обертаються в межах контрольованої системи повторного використання та обігу, в яких перероблений матеріал походить виключно від ланок такого ланцюга, а технічна можливість випадкового потрапляння в ланцюг стороннього матеріалу є мінімальною;

Нажаль Ви вже вичерпали ліміт на перегляд контенту, тому повний текст документу буде доступний після рєстрації облікового запису.
^ Наверх