Про безпечність та гігієну кормів | |
Види | Закон |
---|---|
Видавники | Верховна Рада України |
Дати | 21.12.2017 |
Номери | № 2264-VIII |
Ідентифікатор | 2264-19 |
Стан | Чинний |
Дата події | Інформація про подію | Додатково |
---|---|---|
01.01.3000 | Редакція, підстава – 3153-IX | наступна редакція |
01.03.2026 | Редакція, підстава – 1206-IX | наступна редакція |
15.11.2024 | Редакція, підстава – 4017-IX | поточна редакція |
26.10.2023 | Редакція, підстава – 3221-IX | попередня редакція |
21.03.2021 | Редакція, підстава – 1206-IX | попередня редакціявідкрито зараз |
30.12.2020 | Редакція, підстава – 1033-IX | попередня редакція |
19.01.2020 | Набрання чинності | |
06.08.2019 | Редакція, підстава – 2639-VIII | попередня редакція |
09.03.2018 | Публікація в ЗМІ — Відомості Верховної Ради України / 2018 р., № 10, стор. 10, стаття 53 | |
30.01.2018 | Публікація в ЗМІ — Офіційний вісник України / 2018 р., № 9, стор. 16, стаття 332, код акта 88890/2018 | |
24.01.2018 | Публікація в ЗМІ — Урядовий кур'єр / № 16 | |
20.01.2018 | Набрання чинності окремими положеннями | |
19.01.2018 | Публікація в ЗМІ — Голос України / № 12 | |
21.12.2017 | Прийняття | перша редакція |
Про безпечність та гігієну кормів
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2018, № XX ст.53)
{Із змінами, внесеними згідно із Законами
№ XXXXXXXX від 06.12.2018, ВВР, 2019, № X ст.41
№ XXXXXX від 02.12.2020, ВВР, 2021, № XX ст.127
№ XXXXXX від 04.02.2021}
Цей Закон визначає правові та організаційні засади гарантування безпечності кормів у процесі їх виробництва, обігу та використання, зокрема встановлює вимоги щодо гігієни, маркування, пакування та представлення кормів, регулює відповідні суспільні відносини між операторами ринку та органами державної влади.
Стаття 1. Терміни та їх визначення
1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:
1) аналіз ризику - процес, що складається із трьох взаємопов’язаних компонентів: оцінка ризику, управління ризиком та повідомлення про ризик;
2) безпечні корми - корми, що не справляють шкідливого впливу на здоров’я тварин та не роблять харчові продукти, одержані від тварин, яким згодовується корм та які використовуються для виробництва харчових продуктів тваринного походження, небезпечними для споживання людиною;
3) благополуччя тварин - умови, в яких перебуває тварина, включаючи систематичний догляд, належне годування, належні приміщення для утримання тварин, попередження хвороб, гуманне поводження з тваринами, у тому числі під час забою;
4) вилучення кормів - заходи, спрямовані на запобігання та/або зупинення обігу або демонстрації небезпечних кормів;
5) виробництво - будь-яка діяльність, пов’язана зі створенням кормів, що включає всі стадії технологічного процесу, у тому числі первинне виробництво, підготовку, змішування, обробку, переробку, наповнення, пакування, відновлення та інші зміни стану відповідного об’єкта;