| Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів | |
| Види | Закон, Перелік, Вимоги |
|---|---|
| Видавники | Верховна Рада України |
| Дати | 06.12.2018 |
| Номери | № 2639-VIII |
| Ідентифікатор | 2639-19 |
| Стан | Чинний |
| Дата події | Інформація про подію | Додатково |
|---|---|---|
| 16.09.2026 | Редакція, підстава – 3339-IX | наступна редакція |
| 07.11.2025 | Редакція, підстава – 3947-IX | поточна редакціявідкрито зараз |
| 01.01.2025 | Редакція, підстава – 3817-IX | попередня редакція |
| 23.11.2023 | Редакція, підстава – 3193-IX | попередня редакція |
| 26.10.2023 | Редакція, підстава – 3221-IX | попередня редакція |
| 17.09.2023 | Редакція, підстава – 3339-IX | попередня редакція |
| 20.11.2022 | Редакція, підстава – 2718-IX | попередня редакція |
| 01.10.2022 | Редакція, підстава – 2572-IX | попередня редакція |
| 13.05.2022 | Редакція, підстава – 1822-IX | попередня редакція |
| 06.08.2019 | Введення в дію | |
| 27.02.2019 | Публікація в ЗМІ — Урядовий кур'єр / № 39 | |
| 15.02.2019 | Публікація в ЗМІ — Відомості Верховної Ради України / 2019 р., № 7, стор. 5, стаття 41 | |
| 15.02.2019 | Публікація в ЗМІ — Офіційний вісник України / 2019 р., № 13, стор. 7, стаття 464, код акта 93381/2019 | |
| 07.02.2019 | Набрання чинності | |
| 06.02.2019 | Публікація в ЗМІ — Голос України / № 24 | |
| 06.12.2018 | Прийняття | перша редакція |
Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2019, № 5, ст.41)
{Із змінами, внесеними згідно із Законами
№ 3170-QB від 22.97.5431, ВВР, 2022, № 3, ст.2
№ 1807-LN від 78.46.0210, ВВР, 2023, № 45, ст.91
№ 7599-JM від 59.23.0141, ВВР, 2023, № 22, ст.102
№ 1914-HY від 95.11.7304, ВВР, 2023, № 68, ст.302
№ 2853-LP від 48.05.6992, ВВР, 2023, № 66, ст.295
№ 4638-FV від 13.07.9992, ВВР, 2023, № 49, ст.354
№ 3386-WC від 07.12.6637, ВВР, 2024, № № 42-45, ст.259
№ 8000-NK від 78.86.3678, ВВР, 2024, № 91, ст.305}
Цей Закон встановлює правові та організаційні засади надання споживачам інформації про харчові продукти з метою забезпечення високого рівня захисту здоров’я громадян і задоволення їхніх соціальних та економічних інтересів.
Стаття 1. Терміни та їх визначення
1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:
1) білки - органічні речовини, вміст яких у харчовому продукті обчислюється за формулою:
білок = загальний азот за Кьєльдалем х 6,25;
2) вуглеводи - будь-які вуглеводи, що беруть участь в обміні речовин в організмі людини, включно з поліолами;
3) глютен - білкова фракція пшениці, жита, ячменю, вівса або їх гібридних видів та похідних із них, що може спричиняти непереносимість у людей, які її споживають, нерозчинна у воді та 0,5-молярному розчині хлориду натрію;