Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів | |
Види | Закон, Перелік, Вимоги |
---|---|
Видавники | Верховна Рада України |
Дати | 06.12.2018 |
Номери | № 2639-VIII |
Ідентифікатор | 2639-19 |
Стан | Чинний |
Дата події | Інформація про подію | Додатково |
---|---|---|
16.09.2026 | Редакція, підстава – 3339-IX | наступна редакціявідкрито зараз |
23.11.2023 | Редакція, підстава – 3193-IX | поточна редакція |
26.10.2023 | Редакція, підстава – 3221-IX | попередня редакція |
17.09.2023 | Редакція, підстава – 3339-IX | попередня редакція |
20.11.2022 | Редакція, підстава – 2718-IX | попередня редакція |
01.10.2022 | Редакція, підстава – 2572-IX | попередня редакція |
13.05.2022 | Редакція, підстава – 1822-IX | попередня редакція |
06.08.2019 | Введення в дію | |
27.02.2019 | Публікація в ЗМІ — Урядовий кур'єр / № 39 | |
15.02.2019 | Публікація в ЗМІ — Відомості Верховної Ради України / 2019 р., № 7, стор. 5, стаття 41 | |
15.02.2019 | Публікація в ЗМІ — Офіційний вісник України / 2019 р., № 13, стор. 7, стаття 464, код акта 93381/2019 | |
07.02.2019 | Набрання чинності | |
06.02.2019 | Публікація в ЗМІ — Голос України / № 24 | |
06.12.2018 | Прийняття | перша редакція |
Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2019, № X ст.41)
{Із змінами, внесеними згідно із Законами
№ XXXXXX від 21.10.2021, ВВР, 2022, № X ст.2
№ XXXXXX від 06.09.2022
№ XXXXXX від 03.11.2022
№ XXXXXX від 30.06.2023
№ XXXXXX від 29.06.2023
№ XXXXXX від 23.08.2023}
Цей Закон встановлює правові та організаційні засади надання споживачам інформації про харчові продукти з метою забезпечення високого рівня захисту здоров’я громадян і задоволення їхніх соціальних та економічних інтересів.
Стаття 1. Терміни та їх визначення
1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:
1) білки - органічні речовини, вміст яких у харчовому продукті обчислюється за формулою:
білок = загальний азот за Кьєльдалем х 6,25;
2) вуглеводи - будь-які вуглеводи, що беруть участь в обміні речовин в організмі людини, включно з поліолами;
3) глютен - білкова фракція пшениці, жита, ячменю, вівса або їх гібридних видів та похідних із них, що може спричиняти непереносимість у людей, які її споживають, нерозчинна у воді та 0,5-молярному розчині хлориду натрію;