Редакції документа —
Увага!
Документ 2639-VIII, перша редакція — Прийняття від 06.12.2018
Це не поточна редакція документу! Перейти до поточної — редакція за 23.11.2023р.

Картка документа  переглянути на сайті Верховної Ради України

Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів
Види Закон, Перелік, Вимоги
Видавники Верховна Рада України
Дати 06.12.2018
Номери 2639-VIII
Ідентифікатор 2639-19
Стан Чинний

Історія документа, публікації та редакції

Дата події Інформація про подію Додатково
16.09.2026 Редакція, підстава – 3339-IX наступна редакція
23.11.2023 Редакція, підстава – 3193-IX поточна редакція
26.10.2023 Редакція, підстава – 3221-IX попередня редакція
17.09.2023 Редакція, підстава – 3339-IX попередня редакція
20.11.2022 Редакція, підстава – 2718-IX попередня редакція
01.10.2022 Редакція, підстава – 2572-IX попередня редакція
13.05.2022 Редакція, підстава – 1822-IX попередня редакція
06.08.2019 Введення в дію
27.02.2019 Публікація в ЗМІ — Урядовий кур'єр / № 39
15.02.2019 Публікація в ЗМІ — Відомості Верховної Ради України / 2019 р., № 7, стор. 5, стаття 41
15.02.2019 Публікація в ЗМІ — Офіційний вісник України / 2019 р., № 13, стор. 7, стаття 464, код акта 93381/2019
07.02.2019 Набрання чинності
06.02.2019 Публікація в ЗМІ — Голос України / № 24
06.12.2018 Прийняття перша редакціявідкрито зараз


ЗАКОН УКРАЇНИ

Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів

(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2019, № X ст.41)

Цей Закон встановлює правові та організаційні засади надання споживачам інформації про харчові продукти з метою забезпечення високого рівня захисту здоров’я громадян і задоволення їхніх соціальних та економічних інтересів.

Розділ I
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Стаття 1. Терміни та їх визначення

1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:

1) білки - органічні речовини, вміст яких у харчовому продукті обчислюється за формулою:

білок = загальний азот за Кьєльдалем х 6,25;

2) вуглеводи - будь-які вуглеводи, що беруть участь в обміні речовин в організмі людини, включно з поліолами;

3) глютен - білкова фракція пшениці, жита, ячменю, вівса або їх гібридних видів та похідних із них, що може спричиняти непереносимість у людей, які її споживають, нерозчинна у воді та 0,5-молярному розчині хлориду натрію;

4) дата "вжити до" - граничний термін (календарна дата) споживання харчових продуктів, які через свої мікробіологічні властивості є швидкопсувними, визначена оператором ринку харчових продуктів, відповідальним за інформацію про харчовий продукт, після спливу якої харчовий продукт може вважатися небезпечним для здоров’я людини;

5) жири - загальна кількість ліпідів, включно з фосфоліпідами;

Нажаль Ви вже вичерпали ліміт на перегляд контенту, тому повний текст документу буде доступний після рєстрації облікового запису.
^ Наверх